7 razloga zašto bi svi trebali otići na pedikir

Bliže nam se proljeće i ljeto. Sada je vrijeme za plaže, roštiljanje i odmor! U naletu ove prelepe sezone ne zaboravite da pažljivo tretirate svoje nokte na nogama. Nokti na nogama imaju važnu ulogu u našim stopalima. Cijela naša tjelesna težina počiva na našim prstima. Pedikir takođe štiti naša stopala od trauma i manjih nezgoda na nogama.

Pedikir je dizajniran da pruži osnovnu njegu vašim nožnim prstima. Radi se kako bi vaši nožni prsti bili zdravi i čisti. Tokom postupka, tehničar za nokte masira nožne prste, dobro njeguje vašu kožu i pomaže vašim stopalima da se opuste.

Sada kada smo naveli važnost naših nožnih prstiju, hajde da vidimo kako pedikir pomaže ovim sitnim prstima u stopalima. Ovdje smo sastavili listu prirodnih prednosti koje pedikir obećava vašim stopalima.

Održavanje stopala čistim i zdravim

Stopala su dio tijela koji je u velikoj mjeri izložen prašini sa zemlje. Tokom vremena prljavština se nakuplja u vašim nožnim prstima, što ih čini dobrim leglom za bakterije i gljivice. Ovo povećava vaše šanse da dobijete infekciju. Pedikir čisti svu prljavštinu kako bi prsti na nogama bili bez opasnosti. Iako postoje bojazni na samom pedikuri da dovode do infekcije, to nije sasvim tačno. Neki dijelovi vaše kože se otvaraju tokom postupka. Međutim, ako se vaš pedikir radi u čistom okruženju s pravilno steriliziranim alatima, ne biste morali brinuti o tome.

Održavanje vlažnosti vaše kože

Niko ne preferira suhu kožu. I oni imaju razloga za to; suva koža je hrapava i svrbi. Takođe izgleda nezdravo. Ključ za dobru kožu je hidratacija. Hidratacija revitalizira vašu kožu čineći je besprijekornom. Pedikir može poboljšati vašu kožu tako što će je dobro hidratizirati i ostaviti vam zdrave nožne prste. Sprečava nastanak pukotina i žuljeva na vašoj koži.

pedikir
Eksfolira vaša stopala

Naše tijelo kontinuirano uklanja mrtve ćelije kože. Ova mrtva koža se nakuplja na vrhu epiderme što otežava vašoj koži da diše. Nedostatak pilinga može uzrokovati čukljeve i kurje oči u vašem tijelu, što je nesumnjivo bolno. Tokom pedikira, tehničar za nokte će vam napraviti piling stopala koji će potaknuti rast novih ćelija čineći vaše prste i pete glatkijim i zdravijim. Stoga s vremena na vrijeme napravite pedikir kako biste kožu očistili od mrtve kože.

Poboljšava cirkulaciju

Možda je najbolji dio pedikira iz salona za nokte masaža stopala. Suprotstavlja se napetosti koja se nakuplja u vašim stopalima i listovima. Masaža također pomaže vašim stopalima poboljšavajući cirkulaciju krvi uz smanjenje bolova i ravnomjerno širenje topline po cijelom tijelu. Ovo ne samo da pomaže vašim stopalima, već i poboljšava cjelokupno zdravlje vašeg tijela.

Uklanja žuljeve

žuljevi nastaju kada izložite stopala prema tvrdim površinama. Tako stvoreno trenje čini vašu kožu grubom i dovodi do žuljeva. Pedikir je efikasan u uklanjanju žuljeva i čini vašu kožu ujednačenom i mekom.

Sprečava urastanje noktiju na nogama

Urasli nokti ili onihogrifoza se javljaju posebno kod sportista. Ovo je bolno stanje koje se također može zaraziti ako se ne liječi pravilno. Može se formirati i kada koristite neodgovarajuću obuću. Podrezivanje noktiju na nogama od strane stručnog tehničara smanjuje šanse za urastanje noktiju.

Rano otkrivanje problema sa stopalima

Vaši tehničari za nokte su vješti ljudi. Oni su obučeni za razumijevanje abnormalnosti, ako ih ima, prisutnih u vašem stopalu. Pedikir im može pomoći u razumijevanju problema na vašim stopalima kao što su gljivične infekcije, kurje oči i čukljevi. Rano otkrivanje znači manje boli i lako liječenje.

Danas su pedikir i manikir kamen temeljac kozmetičke industrije. Svaki dan milioni žena, a sve više i muškaraca, hrle u u salone kako bi sredili ruke i noge. Zdrav par stopala je sam po sebi inspirativan prizor. Ne samo da su čista, već da su i glatka i jaka. Zato se pobrinite da s vremena na vrijeme napravite pedikir kako biste razmazili svoja stopala i osjećali se opušteno.