Šta je u vašoj torbi za šminkanje ove zime?

Kako temperature padaju, a dani postaju kraći, važno je osigurati da vaša torba za šminku bude opremljena osnovnim stvarima kako biste izgledali najbolje tijekom cijele zime. Od hidratantnih balzama za usne do dugotrajnih maskara, evo nekih od stvari koje morate imati u vašoj torbici za šminkanje ove zime.

Hidratantna krema

Zimsko vrijeme može biti nevjerovatno isušno, pa je važno osigurati da vaša koža ostane hidratizirana. Potražite hidratantnu kremu koja je posebno formulirana za lice i koja ima kremastu konzistenciju. Izbjegavajte sve što vam se čini previše teškim, jer vam to može začepiti pore.

Puder

Dobra podloga je neophodna u svakoj torbi za šminkanje, ali je posebno važna tokom zimskih mjeseci. Potražite formulu koja hidratizira i koja pruža srednje do potpuno prekrivanje. Ovo će vam pomoći da ujednačite ton vaše kože i sakrijete svako crvenilo uzrokovano hladnom vremenu.

Korektor

Korektor je još jedan must-have artikal za zimu. Potražite korektor koji hidratizira i ima kremastu konzistenciju. Ovo će pomoći da se sakriju podočnjaci i mrlje uzrokovane suvim zimskim vremenom.

Balzam za usne

Ispucale usne su čest problem tokom zimskih mjeseci, pa je važno da pri ruci imate dobar balzam za usne. Potražite balzam za usne koji hidratizira i ima prirodan, sjajni završetak. Izbjegavajte sve što je previše sjajno ili previše ljepljivo, jer to može biti neugodno za nošenje.

Maskara

Dobra maskara je obavezna u svakoj torbi za šminkanje, ali je posebno važna tokom zimskih mjeseci. Potražite maskaru koja je dugotrajna i koja daje volumen i dužinu. Izbjegavajte sve što je previše gusto ili previše zgrudano, jer to može učiniti da vaše trepavice izgledaju neprirodno.

Eyeliner

Dobar ajlajner je obavezan u svakoj torbi za šminkanje, ali je posebno važan tokom zimskih mjeseci. Potražite olovku za oči koja se lako nanosi i koja pruža dugotrajan finiš otporan na mrlje. Izbjegavajte sve što je previše tanko ili pregusto, jer to može učiniti da vaše oči izgledaju neprirodno.

Rumenilo

Dobro rumenilo je obavezno u svakoj torbi za šminkanje, ali je posebno važno tokom zimskih mjeseci. Potražite rumenilo koje pruža prirodan sjaj zdravog izgleda. Izbjegavajte sve što je previše sjajno ili previše mat, jer to može učiniti da vaša koža izgleda neprirodno.

Highlighter

Dobar highlighter je obavezan u svakoj torbi za šminkanje, ali je posebno važan tokom zimskih mjeseci. Potražite highlighter koji hidratizira i koji pruža prirodan sjaj zdravog izgleda. Izbjegavajte sve što je previše sjajno ili previše mat, jer to može učiniti da vaša koža izgleda neprirodno.