Prebacite svoju rutinu ljepote sa zime na proljeće

Kako dani postaju duži i temperature počinju da rastu, vrijeme je da počnete razmišljati o prelasku svoje beauty rutine sa zime na proljeće. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da napravite promjenu:

Zamijenite svoju tešku hidratantnu kremu za lakšu formulu.

Tokom zime, možda ste koristili gustu, tešku hidratantnu kremu za borbu protiv suhe kože. Kako se vrijeme zagrijava, prijeđite na laganiju formulu koja će hidratizirati vašu kožu bez osjećaja preteške.

Dodajte serum u svoju rutinu.

Kako se vrijeme zagrijava, dobro je dodati serum u svoju rutinu. Serumi su lagani i lako se upijaju u kožu, a mogu pomoći u poboljšanju cjelokupnog izgleda vaše kože.

Postupno smanjite količinu pudera koji koristite.

Kako vrijeme počne da se zagrijava, možda ćete otkriti da vam ne treba toliko temelja kao tokom zime. Postupno smanjite količinu pudera koju koristite dok ne pronađete savršenu količinu za svoju kožu.

Prebacite svoju rutinu ljepote sa zime na proljeće
Pređite na toniranu hidratantnu kremu ili BB kremu.

Tokom zime, možda ste koristili tešku puderu kako biste prikrili sve fleke ili crvenilo. Kako vrijeme počne da zagrijava, prijeđite na toniranu hidratantnu kremu ili BB kremu, koja će pružiti lagano prekrivanje, a istovremeno hidratizirati vašu kožu.

Počnite koristiti bronzer.

Kako vrijeme počne da se zagrijava, možda ćete primijetiti da vaša koža počinje izgledati pomalo blijedo. Da biste svom licu dodali boju, počnite koristiti bronzer. Nanesite ga na područja lica gdje bi sunce prirodno padalo, kao što su čelo, jagodice i vilica.

Koristite svjetliju boju usana.

Tokom zime, možda ste koristili tamnije boje za usne da dodate malo topline svom licu. Kako se vrijeme zagrijava, prijeđite na svjetliju boju usana, poput roze ili gole boje.

Pređite na lakši parfem.

Tokom zime, možda ste koristili teže parfeme da dodate malo topline svom tijelu. Kako se vrijeme zagrijava, prijeđite na laganiji parfem, poput cvjetnog ili citrusnog mirisa.

Redovno vršite piling kože.

Kako se vrijeme zagrijava, dobro je redovno piling kože. Ovo će pomoći da se uklone sve mrtve ćelije kože, ostavljajući kožu glatkom i osvježenom.

Slijedeći ove savjete, svoju rutinu ljepote možete prebaciti iz zime u proljeće, održavajući vašu kožu u najboljem izgledu i osjećaju tokom cijele godine.