Kako pronaći podtonove vaše kože

Kada je u pitanju pronalaženje savršene šminke ili kozmetičkih proizvoda, razumijevanje nijansi vaše kože je ključno. Podtonovi su boje koje se nalaze ispod površine vaše kože i mogu uticati na to kako određene nijanse izgledaju na vama. Ali kako odrediti podton vaše kože? Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da to shvatite.

Pogledajte vene na svom zglobu.

Jedan od najlakših načina da odredite svoj podton je da pogledate vene na vašem zglobu. Ako vam vene izgledaju plave ili ljubičaste, vjerovatno imate hladne podtonove. Ako izgledaju zeleno, vjerovatno imate tople podtonove. A ako izgledaju plavo-zeleni, vjerovatno imate neutralne podtonove.

Razmislite o nakitu koji nosite.

Drugi način da odredite svoj podton je da razmislite o nakitu koji vam najbolje stoji. Ako izgledate sjajno u srebrnom ili platinastom nakitu, vjerovatno imate hladne podtonove. Ako vam zlato stoji bolje, vjerovatno imate tople podtonove.

Obratite pažnju na način na koji vaša koža reaguje na sunce.

Ljudi sa hladnim podtonovima imaju tendenciju da lako izgore, dok oni sa toplim podtonovima lako pocrne. Ako spadate negdje između, vjerovatno imate neutralne podtonove.

Pogledajte svoju podlogu.

Ako se trudite da odredite svoj podton, drugi način da to shvatite je da pogledate nijanse pudera koje najbolje odgovaraju vašoj koži. Ako ste u mogućnosti da pronađete odgovarajući spoj u “hladnim” nijansama, vjerovatno imate hladne podtonove. Ako “tople” nijanse najbolje odgovaraju vašoj koži, vjerovatno imate tople podtonove.

Posavjetujte se sa profesionalcem u našem kozmetičkom salonu.

Ako još uvijek niste sigurni u svoj podton, uvijek se možete posavjetovati sa profesionalcem, poput šminkera ili estetičara. Oni će vam moći dati precizniju procjenu vašeg podtona na osnovu vašeg tipa kože, boje i drugih faktora.