7 razloga zašto depilacija pobjeđuje brijanje

Depilacija šećernom pastom ili brijanje? To je dobro pitanje i za muškarce i za žene danas. Zapravo, ovaj jednostavan životni izbor može uticati na vaš svakodnevni život. Brijanje može biti laka i brza opcija za uklanjanje dlačica s tijela jer je jeftino.

Potrebno je samo žilet i nekoliko minuta da budete spremni za rad. S druge strane, depilacija voskom može biti malo skuplja, ali dugoročno efikasnija – uz mnoge druge prednosti. Kada uporedite prednosti i nedostatke, i odaberete ono što je najbolje za vas i vašu kožu, postoji samo jedan pobjednik: depilacija šećernom pastom.

Evo deset konkretnih razloga zašto biste trebali odabrati depilaciju kao svoju primarnu metodu uklanjanja dlačica:

Nema više rezova

Britve i posjekotine su bliski prijatelji. Prilikom brijanja možete se ozlijediti zbog oštrih oštrica ili samo razmišljanja i ometanja. Nenamjerne posjekotine na vašoj koži nisu zabavne, ali će se vrlo vjerovatno dogoditi ako se redovno brijete. Depilacija voskom traje samo oko 45 minuta odlaska u kozmetički salon jednom mjesečno.

Nema više svraba

Ako ste ikada obrijali noge, pazuhe ili stidne dijelove, znate o čemu govorimo. SVRBI! Ovo je vrlo čest problem za žene i muškarce čak i odmah nakon brijanja. A kad odete na plažu? Svrab! Kod depilacije to se sprječava korištenjem visokokvalitetnih i hranjivih sastojaka poput onih koji se koriste u kozmetičkom salonu Allure Beauty.

Dugotrajni rezultati

Ono što brijanje u osnovi radi je da odsiječe vidljivi dio dlaka koji se nalazi na površini vaše kože. Nažalost, ta pojava dlaka je mnogo veća od toga. To je razlog zašto nakon brijanja dlake brzo izrastu u odnosu na depilaciju. Depilacija zapravo uklanja dlačice iz korijena, a vašim dlakama treba duže da pokaže kožu – tri do četiri sedmice – jer mora ponovo izrasti.

Zbogom dlake. Možda. Najvjerovatnije.

Budući da se dlačice prilikom depilacije čupaju iz korijena, folikuli dlake su oslabljeni. Kada dlake ponovo narastu, manje su jake i nastavit će biti slabije kako se redovno depilirate.

Zdravo tanje dlake.

Već znate da to slabi folikule dlake, zar ne? Ovo takođe čini da vam dlačice počnu da rastu mnogo tanje. Takođe, dlačice će se lakše čupati.

Depilacija uklanja mrtve ćelije kože

Još jedna prednost depilacije je da takođe radi piling vašu kožu. Da li ste ikada osetili da vam je koža glatkija nakon depilacije? To je zato što kada izvučete pastu, ona uklanja mrtve ćelije i ostavlja potpuno novi sloj kože.

Lakši ishod

Vaša koža će nakon depilacije biti glatkija i privlačnija. Ovo je ogromna prednost koja dolazi uz depilaciju voskom i stavlja je na vrh liste preferiranih metoda uklanjanja dlačica.